Strohplatz

Communicatieve vaardigheden door verbindende communicatie


Ik vond het een aangename ervaring. Alles verliep vlot, ging goed over van één punt naar het volgende. Vloeiend, maar toch ruimte voor andere aandachtspunten en invalshoeken. Iedereen kreeg voldoende de ruimte en tijd om vragen te stellen of verduidelijkingen te krijgen. De trainer zorgde voor een veilige omgeving waar iedereen zich voldoende op zijn gemak voelde om dit alles toe te laten. (lees )

geanonimiseerd

Verbinding is de bouwsteen van ieder team. In een zakelijke omgeving werken teams en organisaties dan ook het beste als de onderlinge verbinding gezond is, want dit leidt tot meer efficiëntie en meer success. Op dit intermenselijk vlak biedt Geweldloze Communicatie (ofwel Verbindende Communicatie) erg veel handvaten die binnen zakelijke context steeds populairder worden. Een verbindende communicatie training levert dan ook merkbaar betere relaties met collega`s en klanten.

Verbindende communicatie biedt inzichten en vaardigheden die onderlinge verbinding en begrip binnen een team verhogen, wat meer samenwerking en effectiviteit brengt. Verbindende communicatie biedt vele handvaten voor teams én management waaronder: kritiekloos feedback geven en feedback ontvangen, verbindend een "nee" of "slecht" nieuws overbrengen, oprechte ondersteuning bieden bij uitdagende situaties, helderheid en efficiëntie scheppen in besluitvoering die langer duurt dan gewenst, oplossingen vinden als de belangen tegenstrijdig lijken, grenzen stellen op een verbindende constructieve manier, en meer.


Delen?
Volgen?