Strohplatz

Geweldloos communiceren voor groei

Kies een geweldloze communicatie training of de kennismaking.
Verdieping Introductie Vervolg 2 dagen 2 dagen 10 dagen InCompany Ondersteuning 1.5 uur 1 dag Introductie persoonlijke groei professioneel Terugkom Integratiejaar

Geweldloze communicatie biedt rijke concepten voor meer zelfcompassie en compassie naar anderen. Nieuwe inzichten en vaardigheden kunnen je houvast, rust en veiligheid opleveren in situaties die voorheen uitdagend waren.

Een stroef lopende relatie, irritatie op werk, een "moeilijk" kind, niet durven uitspreken naar iemand wat je dwars zit, of een onderhuidse familie ruzie. Diverse situaties waarin gedoe speelt. Hoe los je dit verbindend op? Verbindende communicatie (ofwel geweldloze communicatie, zoals ontwikkeld door Marshall Rosenberg) geeft je houvast om te denken en te communiceren zodat de kans op misverstanden en conflicten kleiner wordt, en met meer verbinding en helderheid als gevolg.

"Geweldloze communicatie" is niet te vergelijken met een willekeurige andere persoonlijke groei aanpak. Geweldloze communicatie omvat heldere concepten met hoge praktische toepasbaarheid. Wat vaak als feedback wordt teruggegeven, is dat geweldloze communicatie behalve rust ook erg "transformerend" wordt ervaren. Het geeft concreet antwoord op de "hoe"-vragen, zoals: hoe blijf dan je bij jezelf?, hoe heb ik meer zelfliefde?, hoe kom ik weer in verbinding met mijn partner?, hoe communiceer ik zo verbindend mogelijk met mijn kind?, hoe kan ik oprecht luisteren naar een ander?, hoe vul ik niet in voor een ander?

Ik voelde me erg comfortabel, onder anderen doordat ik steeds het gevoel had dat de groep erg veilig was en de kandidaat zich niet boven de groep stelde. Erg prettige manier van benaderen. (lees )

geanonimiseerd

Een verbluffend nieuwe verbinding met je partner vinden, weer met die "lastige" collega door één door kunnen, plotseling kunnen praten met je schoonouders zonder dat het een discussie wordt, durven kiezen voor andere zorg voor je ouders, uit elkaar gaan én in verbinding zijn, voor jezelf durven kiezen op je werk en privé. Dit zijn enkele voorbeelden die we hoorden na onze cursussen; de impact van geweldloze communicatie in je leven kan erg groot zijn: de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Bekijk voor meer informatie ons volledige geweldloze communicatie cursus aanbod.

Delen?
Volgen?