Strohplatz

Klik op een geweldloos communiceren cursus of onderwerp:
Verdieping Introductie Vervolg 2 dagen 2 dagen 9 dagen Train-de-trainer Ondersteuning 1 uur 1 dag In-Company 2 dagen 2 dagen Terugkom Integratiejaar

Mediators en coaches

Mediation met verbindend communiceren en geweldloze communicatie bij burn-out en depressie, worden steeds populairder voor mediators en voor therapeuten in de psychosociale sector. Geweldloos communiceren (ofwel: verbindend communiceren) geeft namelijk een frisse verbindende kijk op interpersoonlijke problematiek. Het (intern of extern) conflict wordt niet zozeer "opgelost", maar zorgt dat het probleem met een verbindende visie van binnen uit en voor lange duur wordt veranderd. Zowel bij intense angst schuld schaamte burn-out of depressie, als bij conflicten tussen verschillende partijen, kan geweldloos communiceren zeer verbindend en verhelderend werken.

Uitermate effectief aandacht hebben wat er speelt voor uw cliënten, op een manier dat uw cliënten zich gehoord en gezien voelen. Dit is de kern van empathie, waar geweldloze communicatie praktische handvaten voor geeft. In onze groepscursussen ervaart u zelf het resultaat van de verbinding die geweldloze communicatie biedt. De resulterende compassie brengt uw cliënten tot inzichten waarbij er weer verbinding is met zichzelf of anderen. We droegen met verbindend communiceren al bij aan vele psychologen en therapeuten, mediators, coaches, en docenten in mindfulnes yoga en andere zelfontwikkeling-methodes.

Geweldloze communicatie gaat vérder dan alleen begrip bieden, omdat de achterliggende concepten van geweldloze communicatie fundamentele houvast bieden bij angst, depressie, schuld en schaamte, verantwoordelijkheid en moeten, én de angel uit (zelf)oordelen en (zelf)kritiek halen. U draagt daadwerkelijk bij aan het herstel van relaties. Ook als ogenschijnlijk uw cliënten elkaar niet begrijpen of niet willen begrijpen, wordt het voor uw cliënten weer mogelijk de mens achter "de vijand" in te zien.

Binnen ons hele traject krijgt u oefening in contact blijven met uzelf én met uw cliënt of cliënten. Daarnaast leert u ook interventie op een verbindende manier.

Behalve cursussen in trainerscentra geven we ook in-company geweldloze communicatie trainingen bij u in uw bedrijf, en een train-de-trainer opleiding als u als coach of trainer meer verbindende vaardigheden zoekt.

Bekijk voor meer informatie ons volledige geweldloze communicatie cursus aanbod.