Strohplatz


Relatietherapie / Mediation met Geweldloze Communicatie


Geweldloos communiceren (ofwel verbindende communicatie) biedt voor iedere relatie concrete handvaten om weer in verbinding en tot langdure oplossingen te komen. In iedere relatie - collega's partners buren families vrienden- ontstaat soms een situatie waar niemand blij van wordt. Hoe kom je daar uit, en ga je respectvol en toch daadkrachtig om met boosheid, onbegrip of meningsverschillen?


Het is onbeschrijfelijk. Na jouw wandelmediation belanden we niet meer in discussie als we verschillend over iets denken. Het lijkt wel alsof ze nu meer begrip heeft. Ongelofelijk hoeveel impact jouw sessie heeft.

geanonimiseerd

Hoe werkt deze relatietherapie of mediation?

Gestoeld op verbindende communicatie- ofwel geweldloze communicatie ontwikkeld door Marshall Rosenberg, zie cnvc.org-, nemen we samen de tijd voor verbindende mediation. Iedereen wordt gehoord op een verbindende respectvolle manier, en samen komen we tot iets waarbij zo veel mogelijk onderliggende behoeften van iedereen worden ingevuld. In plaats van de "óf óf", gaan we voor de "én én". Met Geweldloze Communicatie bekijken we het geheel eens van hele andere kant en komen we samen tot de kern. Bovendien nemen we ook basisprincipes uit EFT (Emotionally Focused Therapy) en Focussing om sneller tot die kern te komen.

Voor wie?

Veel stelletjes / partners komen langs voor relatietherapie, maar ook buren, moeder en dochter, bedrijfsleiders voor mediation vóórdat er rechterlijke stappen worden genomen. En daar ben ik heel blij mee, want het lijkt in deze maatschappij "not done" om ondersteuning te zoeken, terwijl in werkelijkheid je niet alles per see alleen hoeft aan te kunnen. Ik sta garant voor enorme veiligheid, met nuchtere en zeer inlevende blik. In openheid gaan we naar de kern van het probleem, en komen we er met werkbare oplossingen uit.

Soms gaat verbindende coaching over conflicten of meningsverschillen op de werkvloer. Ook bij gedoe op werk kan Verbindende communicatie rust en wederzijds begrip brengen.

Met welk doel?

Het doel van de gesprekken is herstel, toegespitst op de relatie. Geweldloze communicatie biedt genoeg handvatten om vastgelopen worstelingen of conflicten om te buigen naar wederzijds begrip. Na één keer gesprek is er veelal een nieuwe helderheid die er eerder nog niet was. Tijdens de relatietherapie of mediation sessie gebaseerd op geweldloos communiceren kun je zelf ervaren:

Wie is de geweldloze communicatie trainer?

Sinds Niels Gorisse geweldloos communiceren ontdekte, heeft hij de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Ondertussen is hij internationaal gecertificeerd geweldloze communicatie trainer. In nagenoeg alle feedback van cursisten staat dat er tijdens de training veel openheid en veiligheid was om te leren en te delen wat er werkelijk speelt.


De rust in de onderzoekende houding van Niels en de tijd die hij nam voor alles wat wij vroegen of waar we hulp bij nodig hadden, zijn compassie voor als iets niet helemaal volgens de GC ging, zorgde voor een open houding van ieder en dat gaf een groot gevoel van veiligheid en verbondenheid. (lees )

geanonimiseerd

Interesse?

Plan hieronder een gratis kennismaking (telefonisch of een online platform) van maximaal 30 minuten. De gesprekken zelf vinden plaats online (via Zoom), óf binnen in bibliotheek LocaHal naast treinstation Tilburg, óf buiten in bos Surae tussen Breda en Tilburg, óf binnen in Praktijkruimte De Belcrum in Breda, óf buiten boven de parkeerplaatsen te Nonnenveld in Breda. Genoeg opties!
Een afspraak rekenen we per volledig half uur af, duurt meestal maximaal twee uur, en de kosten zijn particulier 50 euro per uur (incl. BTW) en zakelijk 80 euro per uur (incl. BTW).