Strohplatz

Verdieping

Geweldloos Communiceren Cursus Verdieping

De verdieping verbindende communicatie training- of: geweldloze communicatie training- gaat over zelf-compassie en zelf-empathie. Na een geweldloze communicatie cursus introductie hoor ik vaker terug dat na verloop van tijd iemand zich realiseert dat de grootste uitdaging is om bij jezelf te blijven, jezelf niet te vergeten of over te slaan, of om te gaan met zelf-kritiek, ofwel: zelfcompassie. Dit kan van belang zijn tijdens uitdagende situaties met anderen, maar ook als je veel piekert of veel zelfoordelen hebt, of andere belemmeringen tot zelfcompassie zoals schuld of schaamte. Twee dagen lang kijken we naar verdieping in zelf-empathie met geweldloos communiceren. Alle interactie begint immers met zelfverbinding.

Zelf-Empathie is één van de drie processen binnen geweldloos communiceren, zoals ontwikkeld door Dr. Marshall Rosenberg, zie CNVC. Deze cursus is een drieluik samen met het Verbindende Communicatie Cursus Vervolg en de Verbindende Communicatie Cursus Introductie. Voor deze cursus vragen we je om een introductie (bij ons of elders) al gevolgd te hebben.

Geweldloze communicatie op een bank

Geweldloze communicatie op een bank

Wat leer ik?

Je leert in deze twee-daaagse verdieping verbindende communicatie cursus de basis van: Reserveer een cursusplek

De eerste dag beginnen we met herhaling van allerlei facetten binnen verbindende communicatie. Daarna gaan we aan de slag met belangrijke oefeningen van zelf-empathie bij schuld spijt of zelf-kritiek, en heb je de gelegenheid om eens een eigen innerlijke worsteling te bekijken op een nuchtere daadkrachtige manier. De tweede dag kijken we naar zelf-empathie stof en oefeningen die bij piekeren of schaamte rust en ruimte bieden. Ruimte voor wat er gebeurt staat centraal in deze cursus, dus we kunnen altijd afwijken om een oefening te doen die meer aansluit bij de leerwensen.

Wie is de geweldloos communiceren docent?

Niels Gorisse

Niels Gorisse

Niels Gorisse is begin 2013 onder de indruk geraakt van geweldloos communiceren, en heeft sindsdien de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Ondertussen is hij internationaal gecertificeerd geweldloze communicatie trainer. In nagenoeg alle feedback van cursisten staat dat er tijdens de training veel openheid en veiligheid was om te leren en te delen wat er werkelijk speelt.

Ik heb Niels als invoelend ervaren, vooral ook als authentiek en integer door het zichtbaar en hoorbaar zoeken naar de juiste en zorgvuldige formulering. (lees )

geanonimiseerd

Waar en wanneer?

Vanaf 09:30 zijn de deuren geopend, en een lesdag is ongeveer tussen 10:00-13:00 en 13:45-17:00. Deze training is Nederlandstalig, inclusief onbeperkt koffie/thee en enkele versnaperingen (meestal noten stroopwafels en pure chocola), onderin staan de algemene voorwaarden. In de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. U krijgt bij de training een bedrukte multomap met alle lesmateriaal plus een feedbackformulier.

Hoofdlocatie Rotterdam is te Aar 193, Rotterdam (bereikbaar met OV en gratis parkeren).
Locatie Eindhoven is in het Hoogstraatgemeenschap te Hoogstraat 301B, 5654 NB, Eindhoven.
Locatie Breda is te Veilingkade 9A, 4815 HC, Breda in het Houtje Touwtje Strogebouwtje achterin het terrein.
Kies hieronder de cursusdatum en vul uw mailadres in voor online reserveren en betalen.

Als u hieronder nog kunt reserveren, dan is er dus nog plek beschikbaar. U reserveert door hieronder online te betalen - graag minstens een week vantevoren. De prijs voor particulieren is 149 euro voor twee dagen, of als uw bedrijf betaalt 298 euro (BTW vrij). Vragen vooraf kunt u stellen op het contactformulier onderin de pagina. Maximaal 16 deelnemers kunnen zich inschrijven. U bent van harte welkom.