Strohplatz

Onze geweldloze communicatie -of verbindende
communicatie- cursus data:
Verdieping

Geweldloos Communiceren Cursus Verdieping

De verdieping verbindende communicatie cursus- of: geweldloze communicatie cursus- gaat over zelf-compassie en zelf-empathie. Na een geweldloze communicatie cursus introductie hoor ik vaker terug dat na verloop van tijd iemand zich realiseert dat de grootste uitdaging is om bij jezelf te blijven, jezelf niet te vergeten of over te slaan, of om te gaan met zelf-kritiek, ofwel: zelfcompassie. Dit kan van belang zijn tijdens uitdagende situaties met anderen, maar ook als je veel piekert of veel zelfoordelen hebt, of andere belemmeringen tot zelfcompassie zoals schuld of schaamte. Twee dagen lang kijken we naar verdieping in zelf-empathie met geweldloos communiceren. Alle interactie begint immers met zelfverbinding.

Zelf-Empathie is één van de drie processen binnen geweldloos communiceren, zoals ontwikkeld door Dr. Marshall Rosenberg, zie CNVC. Deze cursus is een drieluik samen met het Verbindende Communicatie Cursus Vervolg en de Verbindende Communicatie Cursus Introductie. Voor deze cursus vragen we je om een introductie (bij ons of elders) al gevolgd te hebben.

Geweldloze communicatie op het dak

Wat leer ik?

Je leert in deze twee-daaagse verdieping verbindende communicatie cursus de basis van: Reserveer een cursusplek

De eerste dag beginnen we met herhaling van allerlei facetten binnen verbindende communicatie. Daarna gaan we aan de slag met belangrijke oefeningen voor zelf-empathie, en heb je de gelegenheid om eens een eigen innerlijke worsteling te bekijken op een nuchtere daadkrachtige manier. De tweede dag staat oefenen centraal, onder andere met totaaloefeningen en specifieke zelf-empathie vervolgoefeningen.

Wie is de geweldloos communiceren cursus docent?

Niels Gorisse

Niels Gorisse is begin 2013 onder de indruk geraakt van geweldloos communiceren, en heeft sindsdien de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Ondertussen is hij internationaal gecertificeerd geweldloze communicatie trainer. In nagenoeg alle feedback van cursisten staat dat er tijdens de cursus veel openheid en veiligheid was om te leren en te delen wat er werkelijk speelt.

Ik heb Niels als invoelend ervaren, vooral ook als authentiek en integer door het zichtbaar en hoorbaar zoeken naar de juiste en zorgvuldige formulering. (lees )

geanonimiseerd

Waar en wanneer?

Vanaf 09:30 zijn de deuren geopend, en een lesdag is ongeveer tussen 10:00-13:00 en 13:45-17:00. Deze cursus is Nederlandstalig, inclusief onbeperkt koffie/thee en enkele versnaperingen (meestal noten stroopwafels en pure chocola), onderin staan de algemene voorwaarden. In de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. U krijgt bij de cursus een bedrukte multomap met alle lesmateriaal plus een feedbackformulier.


Locatie Breda (niet op 16+17 febr.) is te Veilingkade 9A, 4815 HC, Breda in het Houtje Touwtje Strogebouwtje achterin het terrein.
Locatie Breda Zuiderlicht (alleen 16+17 febr.) is te Kloosterlaan 138a, 4811 EE, Breda.
Locatie Gouda Ondernemershuis is te Buurtje 2, Gouda.
Locatie Gouda Driestar is te Burgemeester Jamessingel 2, Gouda.
Locatie Eindhoven is in het Hoogstraatgemeenschap te Hoogstraat 301B, 5654 NB, Eindhoven.
Locatie Tilburg is zo dicht mogelijk bij treinstation Tilburg.
Kies hieronder de gewenste cursusdatum voor reserveren en online betalen.

Als u hieronder nog kunt reserveren, dan is er dus nog plek beschikbaar. U reserveert door hieronder online te betalen. De prijs is voor particulieren 149 euro voor twee dagen, en indien uw bedrijf voor u betaalt is de prijs 298 euro voor twee dagen. Vragen vooraf kunt u stellen op het contactformulier onderin de pagina. Maximaal 16 deelnemers kunnen zich inschrijven. U bent van harte welkom.