Strohplatz


Verbindende Communicatie Introductie


Deze verbindende communicatie (of: geweldloze communicatie) training bekijkt de verbindende visie van Marshall Rosenberg stap voor stap, en biedt oefening met diverse concepten van geweldloze communicatie. Deze cursus is er compact in 2 avonden van 3 uur online (gelijk aan 3 avonden/ochtenden elders), of als 2-daagse in Noord-Brabant (Eindhoven of Breda, ook voor België bereikbaar). Je leert een manier om te onderzoeken wat er in jezelf speelt en wat er voor jou van belang is, en je leert begrijpen wat de drijfveren zijn van een ander. Tenslotte leer je ook ook hoe je dit kunt verwoorden met minder kans op misverstanden en conflicten, en met meer kans op verbinding rust en helderheid.

Wat leer ik?

Je leert de basis van: Reserveer een cursusplek

Niels is a great teacher: warm, considerate, respectful and he explains very well the difficult subject of nonviolent communication. Niels was always ready to reply to our questions and took the time to listen to us. (lees )

geanonimiseerd

In de tweedaagse beginnen we de eerste dag met je eigen leerdoelen en situatie formuleren, en de eerste helft van de kapstok genaamd het "model". We gaan het hebben over de meest bekende valkuilen en leerpunten, en we eindigen zo mogelijk de dag met een oefening in empathie die het meest past bij de leerbehoeftes die er spelen. De tweede dag bekijken we de tweede helft van het model, en zullen veel andere onderwerpen de revue passeren. In deze verbindend communiceren cursus staat het basismodel dus centraal. Het programma is echter flexibel. Op verzoek komen ook andere elementen van geweldloze communicatie aan bod. In deze twee dagen krijg je een brede en complete basis om geweldloze communicatie toe te gaan passen.

De compacte introductie begint met het (vlak vantevoren via PostNL) ontvangen van onze syllabus met gedetailleerd uitgewerkt lesmateriaal. Je krijgt bij ons volledige basis van verbindend communiceren met veel ruimte voor detailvragen. De essentie van geweldloze communicatie -empathie- behandelen we in ieder geval zodat je die hebt ervaren, en je krijgt vele details uit empathisch luisteren en zelfverbinding/zelfcompassie. Sowieso is ook bij de compacte introductie verbindende communicatie het programma flexibel. Dit is een online live groepscursus. We verzenden bij de online versie vooraf de cursusmap en pas op de dag zelf vlak vantevoren toegangsinformatie toe.

Wie is de geweldloze communicatie trainer?

Sinds Niels Gorisse geweldloos communiceren ontdekte, heeft hij de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Ondertussen is hij internationaal gecertificeerd geweldloze communicatie trainer. In nagenoeg alle feedback van cursisten staat dat er tijdens de training veel openheid en veiligheid was om te leren en te delen wat er werkelijk speelt.


At the beginning of the training I was a little nervous, but the calm and confident attitude of Niels put me and the other participants at ease. After a while I could open up and practice, in a way that affected me deeply and positively. (lees )

geanonimiseerd

Wanneer en hoe laat?

Onze 2-daagse verbindende communicatie introductie weekend in Breda en Eindhoven, en de compacte verbindende communicatie introductie online doordeweeks s'avonds:

Trainingen overdag zijn ongeveer van 10:00-13:00 en 14:00-17:00 en trainingen s`avonds 19:00-22:00. De uitnodiging is om zowel online als klassikaal in het halve uur vooraf alvast binnen te komen; onderin staan de algemene voorwaarden. In de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. U krijgt een map met lesmateriaal en feedbackformulier (alleen bij online: vlak vantevoren met PostNL toegestuurd). Op locatie is er onbeperkt koffie/thee en enkele versnaperingen.

Waar?

Iedere locatie is per OV bereikbaar en heeft gratis parkeergelegenheid.
Locatie online is thuis; wij versturen vlak vantevoren de cursusmap, en op de dag zelf vlak vantevoren de inloggegevens.
Locatie Breda is te Pastoor Pottersplein 12, Breda in het Belcrumhuis in de vergaderruimte bovenin.
Locatie Eindhoven H/Hoogstraat is te Hoogstraat 301B, 5654 NB, Eindhoven; de ingang is links om de hoek.
Locatie Eindhoven B/Berliozlaan is te Berliozlaan 8, 5654 SM, Eindhoven; de ingang is links om de hoek in de Lisztstraat.

Direct reserveren

Kies hieronder de startdag en reserveer door online te betalen. De prijs is naar inkomen, en dit is te wijzigen door de "Omschrijving" te veranderen.
Twee avonden (gecertificeerde trainer) kost particulier 70/95/120 euro, ZZP 125 euro, werknemer 175 euro (incl. BTW).
Twee dagen (gecertificeerde trainer) kost particulier 140/190/240 euro, ZZP 250 euro, werknemer 350 euro (incl. BTW).
U bent van harte welkom!