Strohplatz

Geweldloze communicatie kaarten

Welke training wilt u volgen?
Wij trainen in Eindhoven, Breda,
Tilburg of incompany.
Introductie
 
Vervolg
Introductie
Verdieping
InCompany
Jaartraining
Coaching &
Terugkomdag

Als je een verbindend communiceren training (ofwel geweldloos communiceren training) - ontwikkeld door Dr. Marshall Rosenberg, zie CNVC- gevolgd hebt, ken je de hulplijstjes van gevoelens en behoeftes. Dan weet je ook dat het absoluut niet om woorden, maar dat het weldegelijk kan helpen om het verschil tussen een strategie en een behoefte te vinden, of om te checken of een gevoel nou echt een gevoel is of toch een quasi-gevoel.

Je kunt hier de Verbindende Communicatie kaarten downloaden en deze vervolgens zelf uitprinten op A4 papier. Als je bij ons een verbindende communicatie cursus volgt, dan krijg je deze op een kartonnen A5 afgedrukt. Op dit herinneringskaartje staan alle behoeftes met kleurtjes afgebeeld, gecategoriseerd naar de indeling van Manfred Max-Neef. Ook staan op de achterkant de mogelijke gevoelens in zes blokken opgedeeld.

geweldloze communicatie behoefte categoriën in plaatjes

geweldloze communicatie behoefte categoriën in plaatjes

Van Mindfulness is bekend dat er veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is. Dat is ook zo bij geweldloze communicatie, alleen er wordt geen nadruk op gelegd door trainers en door de media. Als je goed kijkt naar werk van Brene Brown -wat wel wetenschappelijk gebaseerd is- zie je dat zij voor 60% geweldloze communicatie geeft, alleen zonder het beestje bij de naam te noemen. Het onderzoek van Max-Neef is een van de vele onderzoeken waar Marshall (zelf psycholoog) zich door heeft laten inspireren. Max-Neef onderzocht en bewees dat er geen hiërarchie is in levensbehoeftes (wat tegendraads staat op de zeer gedateerde weerlegde en helaas bekendere theorie van Maslov). Hier zie je de negen plaatjes die horen bij de categoriën basisbehoeftes zoals Max-Neef die onderscheide: veiligheid, lichamelijk welzijn, begrip, betekenis, ontspanning, creativiteit, vrede, verbinding en samenwerking.

Hieronder zie je het verbindende communicatie kaarten met daarin de negen categoriën behoeftes en de zes blokken met gevoelens.

Verbindende Communicatie Kaarten behoefte en gevoelens herinneringskaartjes

Verbindende Communicatie Kaarten behoefte en gevoelens herinneringskaartjes

Als trainer kun je ook interesse hebben in onze behoeften banner.

Delen?
Volgen?