Strohplatz
Onze aankomende trainingen:
Introductie Terugkomdag Vervolg Verdieping Jaartraining

Feedback van cursisten

Na een verbindende communicatie training (of: geweldloze communicatie training) vragen we om feedback, zodat we kunnen blijven groeien in lesgeven. Hieronder staat feedback van cursisten die bij Niels Gorisse (Strohplatz) een training geweldloze communicatie hebben gevolgd. Uiteraard geldt: "wij van WC-eend adviseren WC-eend".

Dit zijn antwoorden op de vraag van het feedbackformulier: "in hoeverre was je tevreden of ontevreden met de wijze waarop de kandidaat het materiaal presenteerde en reageerde op jouw vragen en zorgen? Wat precies deed of zei de kandidaat, dat bijdroeg aan je tevredenheid of ontevredenheid?"

Zeer tevreden: het komt doorleefd over en je spreekt uit eigen ervaring. Jouw bewuste keuze om de oefentaal niet daarbuiten te gebruiken hoorde ik nu, waar dit tijdens mijn introductiecursus niet opviel. Ik merkte dat je echt iedereen zag en ruimte had om te luisteren, je maakte zelfs contact met de observator. Het kwam op mij over alsof je de materie beheerst.

Veilig, zorgzaam

Ik ben zeer tevreden over de open houding die ik bij Niels ervoer en zijn betrokkenheid en oplettendheid naar ieder van ons. Ook met zijn syllabus ben ik blij omdat in alle duidelijkheid het ons aangereikte is na te lezen en te oefenen.

Mijn tevredenheid over de [algehele] presentatie was 9/10 vooral het dichtbij zichzelf blijven (authentiek) en zijn invoelendheid raakten mij. "Draag zorg voor jezelf".

Ik ben zeer tevreden hoe Niels het materiaal presenteerde en hoe hij reageerde op vragen die ik had. Ik vond het plezierig om te merken dat er ruimte was om alles te delen wat ik wilde, en dat Niels daar bij stil stond. Ik heb van Niels veel ruimte ervaren.

Ik voelde me erg comfortabel, onder anderen doordat ik steeds het gevoel had dat de groep erg veilig was en de kandidaat zich niet boven de groep stelde. Erg prettige manier van benaderen.
Het meest "nuttig" was hoe jij zelf af en toe stilstond bij je eigen "overwegingen", en hoe je steeds mogelijke gevoelens en behoeften bij deelnemers checkte.

Groot inlevingsvermogen, empathisch en uitnodigend. Omzetten naar praktische en leerzame activiteiten door midden van spel en oefeningen en gesprekken.

Hij bewaakt goed ieders veiligheid. Vond het eng in het begin, ben dit niet gewend, maar trainer maakt het je wel comfortabel.

Trainer zeer betrokken, rustig en waardevol. Was zeer onzeker, maar voelde me veilig genoeg om te delen.

Ik ben daar heel tevreden over! Wat ik hiervoor al aangaf: "you walk your talk" en geeft daarmee zelf al het levende voorbeeld van verbindende communicatie! Ik heb je als invoelend ervaren, vooral ook als authentiek en integer door het zichtbaar en hoorbaar zoeken naar de juiste en zorgvuldige formulering; vooral ook wanneer je duidelijk aangaf wat JOUW behoefte was tav het programma volgen maar dan toch wel even aandacht willen besteden aan iemands vraag die daar even buiten viel.

Ik heb je ervaren als deskundig en als professioneel, wat je zelf ook zei "alsof je dit al vaker hebt gedaan en niet als allereerste keer".... Mijn oprechte complimenten Niels!

Het was goed en duidelijk materiaal dat ons werd aangeboden.
De trainer bracht op een enthousiaste prettige en duidelijke manier de presentatie over. Duidelijk met handen en voeten. De twee dagen waren dus zo om.
De trainer  reageerde prima op mijn vragen en zorgen, ik heb de indruk dat hij zich goed kon verplaatsen/ of betergezegd kon inleven in mijn zorgen, ik voelde me heel veilig en ontspannen en hij merkte ook mijn emoties op, die vaak non verbaal werden beantwoord als zijnde opgemerkt, en er nog op terugkwam.

Super, heel integer. Korte en praktische presentatie van het oefenmateriaal, ideaal voor zo`n oefenavond.

Lekker creatief, lekker jezelf zijn!, eerlijk en open reacties.

Ik voelde mij gedurende de training 100% mijzelf en ik was kwetsbaar tijdens de training. (Niels straalde wat gespannenheid uit (niet gecheckt bij hem) . Hij vertelde dat het de eerste keer was in deze setting..... ik bemerkte hier kwetsbaarheid wat voor mij het teken was om ook kwetsbaar te zijn die avond.....

Ik ben erg tevreden. Niels Luisterde en speelde, wat mij betreft, goed in op de vragen van deelnemers, liep regelmatig rond om te kijken hoe de oefeningen gingen en deed ook zelf mee.
Ik voelde me comfortabel en verbonden doordat iedereen lekker meedeed, de locatie was erg uniek en gepast. Het hele terrein maakte me blij, was erg laagdrempelig en gemoedelijk.

Niels speelde vaak in op specifieke situaties die cursisten naar voren brachten. Er was veel ruimte voor vragen. Ik vond dat erg prettig en heb er dus veel van geleerd.

De eerste dag gaf mij niet veel nieuwe stof of inzichten. Het was wel nuttig omdat de handouts heldere, frisse bewoordingen bevatten, waardoor de NVC stof concreter te oefenen wordt voor mij. De tweede dag heb ik twee waardevolle oefeningen gehad. Niels begeleidde die met compassie en directheid. Het feit dat hij de oefening jakhals/giraf niet forceerde, maakte dat ik me veilig voelde.
Ik waarder de manier waarop de cursusdagen vloeiend en rustig verlopen. Dit komt denk ik door de open houding van Niels, zijn relaxtheid. Er ontstond een veilige sfeer door zijn eerlijke reacties. Soms ontstond er wel verwarring bij mij omdat hij zijn denkproces over wat te doen hardop deelde. Dit was de tweede dag veel duidelijker.

Erg tevreden met de manier waarop Niels de vertaling maakte van theorie naar praktijk. Niels ging steeds op een papier staan zodat duidelijk was wat hij deed in de communicatie. Hij checkt vaak door oogcontact of te vragen bij de deelnemers.

Dank voor de fijne en goede training. Denk echt dat dit mij laat groeien als mens, zodat ik me nog beter kan verbinden met mijn gezin, familie, vrienden en anderen. Dank!

De introduktiedagen van de cursus verbindende communicatie waren heel intensief. Via o.a. grote vloerplaten werd uitgelegd en geoefend om in stappen te denken en te verbinden. Niels G, is steeds geinteresseerd in alle vragen en gaat overal op in. Hijzelf komt steeds met duidelijke voorbeelden uit zijn eigen ervaringen. Heel scherp!

Deze cursus heeft mij inzichten gegeven waarmee ik aan de slag kan. Door de theorie, de uitleg van Niels, de oefeningen en datgene dat de cursisten hebben gedeeld. De ruimte die Niels gaf was heel fijn.

Niels has a quiet, sincere and honest presence that contributed to my trust in our exchange. I find him very open to take feedback and learn. He has very strong values around environment and is prepared to “live” them. He is clear and precise in his expression.

Bekijk voor meer informatie ons volledige aanbod geweldloze communicatie trainingen.