Strohplatz
Onze aankomende trainingen:
Introductie Terugkomdag Vervolg Verdieping Jaartraining

Geweldloze Communicatie

Deze 2-daagse Verbindende Communicatie (ofwel Geweldloze Communicatie) vervolg in Gouda Eindhoven of Breda, stelt authentiek en oprecht contact maken met de ander centraal. We gaan oefeningen doen om in te leven in de ander, ook als het gaat om moeilijke berichten of boosheid. Empathisch luisteren is sleutelbegrip binnen elke verbinding tussen twee of meer mensen, en daarom is het dan ook een naadloze vervolgstap na de introductie verbindende communicatie, die verzocht wordt eerst te volgen (of een vergelijkbare training).

Naast dit alles gaan we verder oefenen met empathisch uiten (waar de focus van de introductie cursus lag), en beginselen van zelf-empathie komen ook langs. Zo wordt langzaam een completer beeld gevormd van hoe geweldloos communiceren een verbindende visie geeft bij conflicten, boosheid en lastige boodschappen zoals negatieve feedback of een nee. Je leert concrete handvatten om in deze situaties zodanig te kunnen beredeneren, luisteren en uiten zodat de verbinding toch in stand blijft, ook al lijkt het dat je wordt "aangevallen" en dat het aantal keuzes om te reageren misschien beperkt lijkt.

Geweldloze communicatie op het dak

Wat leer ik?

Je leert in deze twee dagen de basis van:

In dit weekend gaan we na een korte herhaling van het model, inzoomen op empathisch luisteren met een stappenplan waarmee je concrete handvaten krijgt en ervaart om de "mens" achter de boodschapper weer te zien. Je gaat flink oefenen in empathisch verbonden zijn. De tweede dag gaan we nog meer oefenen, zowel met uitdagende boodschappen ontvangen (nee, boosheid, enz) als ook deze uitdagende boodschappen verbindend uiten. Het programma is zeer flexibel en wordt aangepast als de leerbehoefte van de groep anders is.

Reserveer een cursusplek

Wie is de geweldloos communiceren trainer?

Niels Gorisse

Niels Gorisse is begin 2013 onder de indruk geraakt van geweldloos communiceren, en heeft sindsdien de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Ondertussen is hij internationaal gecertificeerd geweldloze communicatie trainer. In nagenoeg alle feedback van cursisten staat dat er tijdens de cursus veel openheid en veiligheid was om te leren en te delen wat er werkelijk speelt

Ik heb Niels als invoelend ervaren, vooral ook als authentiek en integer door het zichtbaar en hoorbaar zoeken naar de juiste en zorgvuldige formulering. (lees meer feedback)

geanonimiseerd

Waar en wanneer?

Deze cursus is Nederlandstalig. Vanaf 09:30 zijn de deuren geopend, en een lesdag is ongeveer tussen 10:00-13:00 en 13:45-17:00. De cursus is inclusief onbeperkt koffie/thee; in de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. U krijgt bij de cursus een bedrukte multomap met alle lesmateriaal plus een feedbackformulier.

Maximaal 16 deelnemers kunnen zich inschrijven. Bij vragen vooraf, laat het graag weten op het contactformulier onderin de pagina.

Korting?

De locatie is STEK Breda in het schattige "Houwtje Touwtje Strogebouwtje" helemaal achterin STEK te Veilingkade 9A, Breda. Als je het terrein binnenkomt door de hekken, loop dan kaars-recht door naar helemaal achterin; na 100 meter zie je een rond gebouw gemaakt van leem en stro en houten balken - daar is het. Gratis parkeren aan de kade, circa 10 minuten lopen vanaf treinstation Breda. Je kunt bij het restaurantje aan het begin van het terrein warm eten en lunchen.

Kies hieronder de gewenste cursusdatum voor reserveren en online betalen.

Als de datum hieronder nog aan te klikken is, is er nog plek, anders is deze helaas volgeboekt. Wij zijn blij als u zo lang mogelijk vooraf reserveert, want dat geeft ons helderheid over de populariteit van de datum en de plek én we kunnen dan op tijd de syllabus en andere hand-outs gereed maken. De prijs is BTW vrij omdat we CRKBO gecertificeerd zijn (zie details in de algemene voorwaarden) en uw reservering staat vast door hieronder online te betalen. De kosten zijn voor particulieren 69 euro per dag, 138 per weekend, en zakelijk geldt het dubbele tarief.