Strohplatz

Onze geweldloze communicatie -of verbindende
communicatie- cursus data:
Vervolg

Geweldloze Communicatie Cursus Vervolg

In deze vervolg verbindende communicatie cursus -of: geweldloze communicatie cursus- in Gouda Eindhoven of Breda, staat authentiek en oprecht contact maken met de ander centraal. We gaan oefeningen doen om in te leven in de ander, ook als het gaat om moeilijke berichten of boosheid. Empathisch luisteren is sleutelbegrip binnen elke verbinding tussen twee of meer mensen, en daarom is het dan ook een naadloze vervolgstap na de verbindende communicatie cursus introductie, die verzocht wordt eerst te volgen (of een vergelijkbare training).

Naast dit alles gaan we verder oefenen met empathisch uiten (waar de focus van de introductie cursus lag), en beginselen van zelf-empathie komen ook langs. Zo wordt langzaam een completer beeld gevormd van hoe geweldloos communiceren een verbindende visie geeft bij conflicten, boosheid en lastige boodschappen zoals negatieve feedback of een nee. Je leert concrete handvatten om in deze situaties zodanig te kunnen beredeneren, luisteren en uiten zodat de verbinding toch in stand blijft, ook al lijkt het dat je wordt "aangevallen" en dat het aantal keuzes om te reageren misschien beperkt lijkt.

Geweldloze communicatie op het dak

Wat leer ik?

Je leert in deze twee dagen de basis van:

In dit weekend gaan we na een korte herhaling van het model, inzoomen op empathisch luisteren met een stappenplan waarmee je concrete handvaten krijgt en ervaart om de "mens" achter de boodschapper weer te zien. Je gaat flink oefenen in empathisch verbonden zijn. De tweede dag gaan we nog meer oefenen, zowel met uitdagende boodschappen ontvangen (nee, boosheid, enz) als ook deze uitdagende boodschappen verbindend uiten. Het programma is zeer flexibel en wordt aangepast als de leerbehoefte van de groep anders is.

Reserveer een cursusplek

Wie is de geweldloos communiceren cursus docent?

Niels Gorisse

Niels Gorisse is begin 2013 onder de indruk geraakt van geweldloos communiceren, en heeft sindsdien de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Ondertussen is hij internationaal gecertificeerd geweldloze communicatie trainer. In nagenoeg alle feedback van cursisten staat dat er tijdens de cursus veel openheid en veiligheid was om te leren en te delen wat er werkelijk speelt.

Ik heb Niels als invoelend ervaren, vooral ook als authentiek en integer door het zichtbaar en hoorbaar zoeken naar de juiste en zorgvuldige formulering. (lees )

geanonimiseerd

Waar en wanneer?

Vanaf 09:30 zijn de deuren geopend, en een lesdag is ongeveer tussen 10:00-13:00 en 13:45-17:00. Deze cursus is Nederlandstalig, inclusief onbeperkt koffie/thee en enkele versnaperingen (meestal noten stroopwafels en pure chocola), onderin staan de algemene voorwaarden. In de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. U krijgt bij de cursus een bedrukte multomap met alle lesmateriaal plus een feedbackformulier.


Locatie Breda (niet op 16+17 febr.) is te Veilingkade 9A, 4815 HC, Breda in het Houtje Touwtje Strogebouwtje achterin het terrein.
Locatie Breda Zuiderlicht (alleen 16+17 febr.) is te Kloosterlaan 138a, 4811 EE, Breda.
Locatie Gouda Ondernemershuis is te Buurtje 2, Gouda.
Locatie Gouda Driestar is te Burgemeester Jamessingel 2, Gouda.
Locatie Eindhoven is in het Hoogstraatgemeenschap te Hoogstraat 301B, 5654 NB, Eindhoven.
Locatie Tilburg is zo dicht mogelijk bij treinstation Tilburg.
Kies hieronder de gewenste cursusdatum voor reserveren en online betalen.

Als u hieronder nog kunt reserveren, dan is er dus nog plek beschikbaar. U reserveert door hieronder online te betalen. De prijs is voor particulieren 149 euro voor twee dagen, en indien uw bedrijf voor u betaalt is de prijs 298 euro voor twee dagen. Vragen vooraf kunt u stellen op het contactformulier onderin de pagina. Maximaal 16 deelnemers kunnen zich inschrijven. U bent van harte welkom.