Strohplatz

Vervolg

Geweldloze Communicatie Cursus Vervolg

In deze vervolg verbindende communicatie training -of: geweldloze communicatie training- in Rotterdam Eindhoven of Breda, staat authentiek en oprecht contact maken met de ander centraal. We gaan oefeningen doen om in te leven in de ander, ook als het gaat om moeilijke berichten of boosheid. Empathisch luisteren is sleutelbegrip binnen elke verbinding tussen twee of meer mensen, en daarom is het dan ook een naadloze vervolgstap na de verbindende communicatie cursus introductie, die verzocht wordt eerst te volgen (of een vergelijkbare training).

Na een herhaling introduceren we stof en gaan we oefenen met empathisch uiten (waar de focus van de introductie cursus lag), en beginselen van zelf-empathie komen ook langs. Zo wordt langzaam een completer beeld gevormd van hoe geweldloos communiceren een verbindende visie geeft bij conflicten, boosheid en lastige boodschappen zoals negatieve feedback of een nee. Je leert concrete handvatten om in deze situaties zodanig te kunnen beredeneren, luisteren en uiten zodat de verbinding toch in stand blijft, ook al lijkt het dat je wordt "aangevallen" en dat het aantal keuzes om te reageren misschien beperkt lijkt.

Geweldloze communicatie giraf

Geweldloze communicatie giraf

Wat leer ik?

Je leert in deze twee dagen de basis van:

In dit weekend gaan we na een korte herhaling van het model, inzoomen op empathisch luisteren met een stappenplan waarmee je concrete handvaten krijgt en ervaart om de "mens" achter de boodschapper weer te zien. Je gaat flink oefenen in empathisch verbonden zijn. De tweede dag gaan we nog meer oefenen, zowel met uitdagende boodschappen ontvangen (nee, boosheid, enz) als ook deze uitdagende boodschappen verbindend uiten. Het programma is zeer flexibel en wordt aangepast als de leerbehoefte van de groep anders is.

Reserveer een cursusplek

Wie is de geweldloos communiceren docent?

Niels Gorisse

Niels Gorisse

Niels Gorisse is begin 2013 onder de indruk geraakt van geweldloos communiceren, en heeft sindsdien de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Ondertussen is hij internationaal gecertificeerd geweldloze communicatie trainer. In nagenoeg alle feedback van cursisten staat dat er tijdens de training veel openheid en veiligheid was om te leren en te delen wat er werkelijk speelt.

Ik heb Niels als invoelend ervaren, vooral ook als authentiek en integer door het zichtbaar en hoorbaar zoeken naar de juiste en zorgvuldige formulering. (lees )

geanonimiseerd

Waar en wanneer?

Vanaf 09:30 zijn de deuren geopend, en een lesdag is ongeveer tussen 10:00-13:00 en 13:45-17:00. Deze training is Nederlandstalig, inclusief onbeperkt koffie/thee en enkele versnaperingen (meestal noten stroopwafels en pure chocola), onderin staan de algemene voorwaarden. In de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. U krijgt bij de training een bedrukte multomap met alle lesmateriaal plus een feedbackformulier.

Hoofdlocatie Rotterdam is te Aar 193, Rotterdam (bereikbaar met OV en gratis parkeren).
Locatie Eindhoven is in het Hoogstraatgemeenschap te Hoogstraat 301B, 5654 NB, Eindhoven.
Locatie Breda is te Veilingkade 9A, 4815 HC, Breda in het Houtje Touwtje Strogebouwtje achterin het terrein.
Kies hieronder de cursusdatum en vul uw mailadres in voor online reserveren en betalen.

Als u hieronder nog kunt reserveren, dan is er dus nog plek beschikbaar. U reserveert door hieronder online te betalen - graag minstens een week vantevoren. De prijs voor particulieren is 149 euro voor twee dagen, of als uw bedrijf betaalt 298 euro (BTW vrij). Vragen vooraf kunt u stellen op het contactformulier onderin de pagina. Maximaal 16 deelnemers kunnen zich inschrijven. U bent van harte welkom.