Strohplatz

Geweldloze communicatie, wat is dat?


Dank voor de fijne en goede training. Denk echt dat dit mij laat groeien als mens, zodat ik me nog beter kan verbinden met mijn gezin, familie, vrienden en anderen. Dank! (lees )

geanonimiseerd

Geweldloze communicatie -of: verbindende communicatie- is communiceren om met elkaar in verbinding te komen en in verbinding te blijven. "Geweldloos" betekent hier dat je jezelf of de ander geen "geweld" aan doet door te communiceren vanuit bijvoorbeeld oordelen, "macht over", schuld of schaamte, belonen of straffen, of "moeten". Bij een geweldloos communiceren cursus leer je de oprechte intentie die je hebt uit te drukken, de oprechte intentie van de ander te horen, en bij interne worstelingen meer zelfverbinding krijgen. Dit alles leidt tot meer verbinding, rust, helderheid, samenwerking en de ruimte om oplossingen te vinden die anders uitdagender zijn om te vinden.

Wanneer draagt geweldloos communiceren bij?

Geweldloze Communicatie is het gedachtegoed van Marshall Rosenberg (zie cnvc.org), en is interessant voor jou of jouw organisatie als wilt leren:

Geweldloos communiceren kan bijvoorbeeld van belang zijn in je relatie, als ouder, als docent of leidinggevende, in vergadersituaties op werk, of als je moeite hebt om liefdevol naar jezelf te kijken. Het knelpunt is vaak denken in oordelen naar jezelf en anderen toe of bang zijn voor oordelen van een ander, niet de ware intentie van wat je zelf of iemand anders doet of zegt. Omdat de achterliggende intentie van geweldloze communicatie het verbinden met de ander of jezelf is, wordt geweldloze communicatie dan ook wel "Verbindende Communicatie" genoemd.


Niels has a quiet, sincere and honest presence that contributed to my trust in our exchange. I find him very open to take feedback and learn. He has very strong values around environment and is prepared to “live” them. He is clear and precise in his expression. (lees )

geanonimiseerd

Geweldloze communicatie is een grote verzameling van rijke inzichten die je daadwerkelijk een stap verder helpen zonder tegeltjeswijsheden die concreetheid kunnen missen. Het kan rust geven in specifieke situaties zoals: sluimerende conflicten met collega`s, minder samenwerking in teams dan gewenst is, frustrerende situaties met je partner, omgaan met zelfkritiek, snel aangevallen voelen, jezelf kwijtraken of niet weten wat je wil.

Hoewel de naam "geweldloze communicatie" suggereert dat dit een communicatie techniek is, is dat niet strict hetzelfde. Het gaat niet om woordengebruik alleen of om een truckendoos met technieken. Het is wel een verbindende kijk op jezelf en anderen, die praktische uitnodigt voor een blijvende verandering.


Delen?
Volgen?