Verbindende communicatie introductie

In deze 2-daagse introductie Verbindende Communicatie, ofwel geweldloze communicatie, ontwikkeld door Dr. Marshall Rosenberg, zie CNVC) bekijken we onze eigen communicatie eens van dichtbij, en kijken we wat er achter verwijten en de oordelen zit die zo vaak langskomen. Je gaat met eigen situaties aan de slag, en oefenen in geweldloze communicatie om je zo uit te drukken dat er minder misverstanden en conflicten zijn, en meer verbinding en helderheid.

Wat leer ik?

Je leert in deze twee dagen de basis van:

  • uitdagende situaties veranderen
  • meer zelf-empatie krijgen en in verbinding met jezelf blijven
  • met rust en bewust communiceren
  • feedback geven en krijgen zonder oordelen en kritiek
  • jezelf helder en effectiever uiten
  • met empathie kijken naar mensen waarbij je boosheid ervaart
  • nee zeggen op een manier die de verbinding niet verbreekt

De eerste dag beginnen we kort met empathie en verbinding in communicatie ervaren, omdat dit de uiteindelijke intentie achter Verbindende Communicatie (ofwel Geweldloze Communicatie ontwikkeld door Dr. Marshall Rosenberg, zie CNVC) is. Dan komt de eerste helft van het model aan bod met de meest bekende valkuilen en leerpunten. De tweede dag begint met een opfrisser en de laatste twee stappen van het model met bijbehorende bekende valkuilen. In deze introductie Verbindende Communicatie staat het basismodel centraal, echter het programma is flexibel. Op verzoek komen dus ook andere elementen van geweldloze communicatie aan bod. We sluiten de dag af met een of twee totaaloefeningen waar je ook zelf thuis mee door kunt oefenen.

Wie geeft de Verbindende Communicatie trainingen?

Niels Gorisse is eind 2011 onder de indruk geraakt van geweldloze communicatie, en heeft sindsdien de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Omdat hij graag geweldloze communicatie wil lesgeven met een zo hoog mogelijke kwaliteit en zoals dit ook bedoeld is door de bedenker Marshall Rosenberg, is hij momenteel candidaat om gecertificeerd te worden als leraar. Niels heeft meer dan 60 cursusdagen achter de rug van nationale en internationale trainers.

Waar en wanneer Verbindende Communicatie?

De lessen in Breda worden gegeven in Zuiderlicht te Kloosterlaan 138a, Breda.
De lessen in Eindhoven worden gegeven in Hoogstraatgemeenschap te Hoogstraat 301a, Eindhoven.
Maximaal 16 deelnemers kunnen zich inschrijven. Er is (onbeperkt) koffie en thee. Zorg svp. dat je op tijd bent, vanaf 09:30 ben je hartelijk welkom. Een lesdag duurt van 10:00 tot 17:00 met een pauze ongeveer tussen 13:00 en 13:45. In deze pauze kun je een zelfgemaakte lunch opeten, of bij de AH om de hoek iets kopen, of in Breda voor 8.50 euro een lunch kopen bij de cursusruimte (s`ochtends al aangeven svp).

Bij vragen vooraf, mail gerust naar verzoek apenstaartje verbindendecommunicatie.com.

Klik hieronder op de startdatum voor reserveren en betalen.

Als de datum aanklikbaar is, dan is er nog plek. De prijs voor twee cursusdagen is 98 euro inclusief B.T.W. voor particulieren, en 196 euro inclusief B.T.W. voor zakelijke klanten. Dit is een tijdelijk laag kennismakingstarief. De genoemde cursusdata gaan altijd door.Ook interessant: