Geweldloze Communicatie Intro

Geweldloze Communicatie Vervolg

Geweldloze Communicatie FestivalVerbindende Communicatie Verdieping

Twee dagen lang kijken we naar nog meer verdieping binnen geweldloze communicatie, met name naar zelf-empathie en de valkuilen die we daar voor onszelf in zien: jezelf vergeten, zelf-kritiek, enz. Op basis van Verbindende Communicatie (ofwel geweldloze communicatie, ontwikkeld door Dr. Marshall Rosenberg, zie CNVC) bekijken we hoe we beter voor onszelf kunnen zorgen, en hoe we een time-out kunnen nemen voor onszelf. Zelf-Empathie is het derde proces binnen geweldloze communicatie en deze cursus sluit dan ook het drie-luik, met het Verbindende Communicatie Vervolg en de Verbindende Communicatie Introductie voorafgaand (de introductie of een vergelijkbare voorkennis is nadrukkelijk verzocht om gevolgd te hebben).

Wat leer ik?

Je leert in deze twee dagen "Verbindende Communicatie Verdieping" de basis van:

  • meer rust en balans ervaren in jezelf tijdens communiceren
  • oude pijnpunten op nuchtere ondubbelzinnige wijze uitrafelen en omvormen
  • angsten overwinnen
  • niet over je heen laten walsen of jezelf vergeten
  • patronen doorbreken bij zelfkritiek of dichtslaan
  • schuld en schaamte omzetten naar liefdevol zijn voor jezelf
  • verantwoordelijkheid nemen voor jezelf
  • empatisch omgaan met alles wat stemmen in je hoofd zeggen
  • alle drie de processen binnen geweldloze communicatie tegelijkertijd toepassen

De eerste dag herhalen we de stappen binnen geweldloze communicatie. Daarna gaan we aan de slag met belangrijke oefeningen voor zelf-empathie, en heb je de gelegenheid om eens een eigen innerlijke worsteling te bekijken op een nuchtere daadkrachtige manier. De tweede dag staan vervolgoefeningen en ook met name totaaloefeningen centraal.

Wie geeft de geweldloze communicatie trainingen?

Niels Gorisse is begin 2013 onder de indruk geraakt van geweldloze communicatie, en heeft sindsdien de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Na jaren voorbereiding heeft Niels het certificeringsproces doorlopen en is hij door de internationale organisatie CNVC aangedragen om internationaal gecertificeerd trainer te mogen zijn.

Ik heb Niels als invoelend ervaren, vooral ook als authentiek en integer door het zichtbaar en hoorbaar zoeken naar de juiste en zorgvuldige formulering.
geanonimiseerd

Waar en wanneer?

Deze cursus is Nederlandstalig. Vanaf 09:30 zijn de deuren geopend, en een lesdag is ongeveer tussen 10:00-13:00 en 13:45-17:00. De cursus is inclusief onbeperkt koffie/thee; in de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. U krijgt bij de cursus een bedrukte multomap met alle lesmateriaal plus een feedbackformulier.

Maximaal 16 deelnemers kunnen zich inschrijven. Bij vragen vooraf, mail gerust naar verzoek apenstaartje verbindendecommunicatie.com.

Op dit moment is er geen nieuwe datum geprikt voor deze cursus. Laat ons alstjeblieft weten als u deze cursus wil volgen, en waar u woont, want dan komt deze cursus er ook weer aan, het liefst in de buurt van zoveel mogelijk deelnemers.

Cursus:Verdieping
Naam:
E-mail:
Woonplaats:
Eventuele toelichting:
Versturen