Geweldloze Communicatie Intro

Geweldloze Communicatie Vervolg

Geweldloze Communicatie FestivalJaartraining Geweldloze Communicatie

In deze jaartraining gaan we op tien zaterdagen verder in op diverse onderwerpen die niet in de verbindende communicatie introductie, het vervolg Empathisch Luisteren en het daarop volgende Zelf Empathie vallen. Je wordt dan ook verzocht tenminste de introductie en de verdieping "Empathisch Luisteren" gevolgd te hebben (of een vergelijkbare training). Deze jaartraining geeft je kans om de dimensie van behoeftes -die wel of niet zijn ingevuld- verder uit te rollen naar allerlei randgebieden, en zo geweldloze communicatie verder jezelf eigen te maken.

Wat leer ik?

Je leert in deze jaartraining Geweldloze Communicatie de basis van:

  • alle drie de processen tegelijkertijd toepassen
  • geweldloze communicatie in natuurlijke taal (of "street giraf") uitdrukken
  • op elk moment kiezen voor de totale helderheid en oprechte eerlijkheid ("radical honesty")
  • macht over mensen t.o.v. macht met mensen
  • groepsbeslissingen
  • oefenen in feedback geven en ontvangen
  • diverse dansvloeren verkennen, oa. boosheid en chooser/educator

Van alle bovengenoemde onderwerpen geldt, dat we er samen op in gaan voor zover er nog geen aandacht aan besteed is. Het programma is dan ook flexibel en toegespitst op de vraag naar de groep. Samen leren we en kijken we hoe we geweldloze communicatie daadwerkelijk kunnen inpassen in ons dagelijks doen en laten. Oefenen staat dan ook erg centraal in deze jaarcursus.

Wie geeft de Verbindende Communicatie trainingen?

Niels Gorisse is eind 2011 onder de indruk geraakt van geweldloze communicatie, en heeft sindsdien de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Omdat hij graag geweldloze communicatie wil lesgeven met een zo hoog mogelijke kwaliteit en zoals dit ook bedoeld is door de bedenker Marshall Rosenberg, is hij momenteel candidaat om gecertificeerd te worden als leraar. Niels heeft meer dan 60 cursusdagen achter de rug van nationale en internationale trainers.

Ik heb Niels als invoelend ervaren, vooral ook als authentiek en integer door het zichtbaar en hoorbaar zoeken naar de juiste en zorgvuldige formulering.
geanonimiseerd

Waar en wanneer?

Deze cursus is Nederlandstalig. Vanaf 09:30 zijn de deuren geopend, en een lesdag is ongeveer tussen 10:00-13:00 en 13:45-17:00. De cursus is inclusief onbeperkt koffie/thee; in de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. Deze cursus omvat veel stof maar heeft geen eindtoets, en er is geen officiële vooropleiding nodig. U krijgt bij de cursus een bedrukte multomap met alle lesmateriaal plus een feedbackformulier.

Maximaal 16 deelnemers kunnen zich inschrijven. Bij vragen vooraf, mail gerust naar verzoek apenstaartje verbindendecommunicatie.com.

Locatie Breda Zuiderlicht is in Zuiderlicht te Kloosterlaan 138a, Breda.
Locatie Eindhoven is in het Hoogstraatgemeenschap te Hoogstraat 301a, Eindhoven.
Locatie Breda Stek is in het Houwtje Touwtje Strogebouwtje achterin STEK, te Veilingkade 9A, Breda.

Op dit moment is er geen nieuwe datum geprikt voor deze cursus. Laat ons alstjeblieft weten als u deze cursus wil volgen, en waar u woont, want dan komt deze cursus er ook weer aan, het liefst in de buurt van zoveel mogelijk deelnemers.

Cursus:Jaartraining Geweldloze Communicatie
Naam:
E-mail:
Woonplaats:
Eventuele toelichting:
Versturen