Zelfvoorzienend Off-grid Cursus

Geweldloze Communicatie Intro

Geweldloze Communicatie Vervolg

Zelfvoorzienend Off-grid Festival les/marktstand

  • maart: ReclaimTheSeeds
  • juni: Living Village festival
  • juli: Permacultuur festival
  • juli: Footprint festival
  • sept.: Het Circus festival
  • nov.: Groene Passie

Geweldloze Communicatie Festival

OverigeVerbindende Communicatie Herinneringskaartjes

Misschien heb je al een les Verbindende Communicatie (ofwel geweldloze communicatie, ontwikkeld door Dr. Marshall Rosenberg, zie CNVC) gevolgd, en zag je hulplijstjes van gevoelens en behoeftes. Deze kunnen helpen bij het leren van verbindende communicatie.

Je kunt hier de Verbindende Communicatie herinneringskaartjes downloaden en vervolgens zelf uitprinten op A4 papier. Als je bij ons een cursus verbindende communicatie volgt, dan krijg je deze op een kartonnen A5 afgedrukt. Op dit herinneringskaartje staan alle behoeftes met kleurtjes afgebeeld, gecategoriseerd naar de indeling van Manfred Max-Neef. Ook staan er de gevoelens op in zes stukken opgedeeld.

Van Mindfulness is bekend dat er veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is. Dat is ook zo bij geweldloze communicatie, alleen er wordt geen nadruk op gelegd door trainers. Het onderzoek van Max-Neef is een van de vele onderzoeken waar Marshall zich door heeft laten inspireren. Max-Neef onderzocht en bewees dat er geen hiërarchie is in levensbehoeftes (wat tegendraads staat op de gedateerde na-oorlogse theorie van Maslov). Hiernaast zie je de negen plaatjes die horen bij de categoriën basisbehoeftes zoals Max-Neef die onderscheide: veiligheid, lichamelijk welzijn, begrip, betekenis, ontspanning, creativiteit, vrede, verbinding en samenwerking.

Hieronder zie je het verbindende communicatie herinneringskaartje met daarin de negen categoriën behoeftes en de zes blokken met gevoelens.

. <i>Verbindende Communicatie</i> behoefte en gevoelens herinneringskaartjes

Verbindende Communicatie behoefte en gevoelens herinneringskaartjes