Geweldloze Communicatie Intro

Geweldloze Communicatie Vervolg

Geweldloze Communicatie FestivalGeweldloze communicatie vervolg

In deze 2-daagse Verbindende Communcatie vervolg staat authentiek en oprecht contact maken met de ander centraal. We gaan oefeningen doen om in te leven in de ander, ook als het gaat om moeilijke berichten of boosheid ontvangen. Empathisch luisteren is sleutelbegrip binnen elke verbinding tussen twee of meer mensen, en daarom is het dan ook een naadloze vervolgstap na de introductie verbindende communicatie, die verzocht wordt eerst te volgen (of een vergelijkbare training).

Naast dit alles gaan we ook beginselen van zelf-empathie behandelen, zodat duidelijk wordt hoe geweldloze communicatie een totaal ander beeld geeft op het gebied van conflicten en boosheid en bij het ontvangen van een lastige boodschappen zoals negatieve feedback of een nee. Je leert concrete handvatten om in deze situaties zodanig te kunnen reageren dat de verbinding toch in stand blijft, ook al lijkt het dat je wordt aangevallen of bekritiseerd, en dat de keuze`s om te reageren misschien klein zijn.

Wat leer ik?

Je leert in deze twee dagen de basis van:

  • bij jezelf blijven als het moeilijk wordt
  • voorbij het "gelijk krijgen" een oplossing vinden die voor iedereen werkt
  • kritiek en "nee" horen op een manier die de verbinding niet verbreekt
  • een discussie omvormen naar een dialoog
  • een lastige situatie objectief en liefdevol benaderen
  • beginselen achter oordeelloos feedback geven en ontvangen
  • het verschil ervaren tussen empathie en sympathie / ongevraagd advies

In dit weekend gaan we na een herhaling van het model, inzoomen op lastige boodschappen en wat daar achter zit. Grote kans dat je de eerste dag schrikt van hoe niet verbindend de meeste manieren van communicatie zijn die we doorgaans toepassen. We gaan oefenen met tijd inbouwen ("geduld") en op een speelse manier daadwerkelijk oefenen lastige boodschappen empathisch ontvangen. De tweede dag gaan we een enorme verdiepingsslag maken in empathisch luisteren door een stappenplan te bekijken waardoor echt verbinding door empathie en verbinding ontstaat. We gaan er ook meteen mee oefenen zodat je het verschil zelf kunt ervaren. We eindigen dit weekend met een oefening waarmee je een eigen situatie anders kunt gaan bekijken. Het programma is flexibel en wordt aangepast als de leerbehoefte van de groep anders is.

Wie geeft de Verbindende Communicatie trainingen?

Niels Gorisse is eind 2011 onder de indruk geraakt van geweldloze communicatie, en heeft sindsdien de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Omdat hij graag geweldloze communicatie wil lesgeven met een zo hoog mogelijke kwaliteit en zoals dit ook bedoeld is door de bedenker Marshall Rosenberg, is hij momenteel candidaat om gecertificeerd te worden als leraar. Niels heeft meer dan 60 cursusdagen achter de rug van nationale en internationale trainers.

Ik heb Niels als invoelend ervaren, vooral ook als authentiek en integer door het zichtbaar en hoorbaar zoeken naar de juiste en zorgvuldige formulering.
geanonimiseerd

Waar en wanneer?

Deze cursus is Nederlandstalig. Vanaf 09:30 zijn de deuren geopend, en een lesdag is ongeveer tussen 10:00-13:00 en 13:45-17:00. De cursus is inclusief onbeperkt koffie/thee; in de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. Deze cursus omvat veel stof maar heeft geen eindtoets, en er is geen officiële vooropleiding nodig. U krijgt bij de cursus een bedrukte multomap met alle lesmateriaal plus een feedbackformulier.

Maximaal 16 deelnemers kunnen zich inschrijven. Bij vragen vooraf, mail gerust naar verzoek apenstaartje verbindendecommunicatie.com.

Locatie Breda Zuiderlicht is in Zuiderlicht te Kloosterlaan 138a, Breda.
Locatie Eindhoven is in het Hoogstraatgemeenschap te Hoogstraat 301a, Eindhoven.
Locatie Breda Stek is in het Houwtje Touwtje Strogebouwtje achterin STEK, te Veilingkade 9A, Breda.

Klik hieronder op de startdatum voor reserveren en betalen.

Als de datum aan te klikken is, is er nog plek, anders is deze helaas volgeboekt. De prijs (voor twee cursusdagen 98 euro particulier en 196 euro zakelijk) is BTW vrij omdat we CRKBO gecertificeerd zijn (zie details in de algemene voorwaarden) en uw reservering staat vast door hieronder online te betalen.