Geweldloze Communicatie Intro

Geweldloze Communicatie Vervolg

Geweldloze Communicatie FestivalVerbindende Communicatie training

Geweldloze communicatie -of: verbindende communicatie- is communiceren om met elkaar in verbinding te komen en in verbinding te blijven. "Geweldloos" betekent hier dat je jezelf of de ander niet geweld aan doet door te communiceren vanuit bijvoorbeeld schuld en schaamte, verantwoordelijkheid, belonen en straffen, of "moeten". De trainingen geweldloze communicatie leren je de pure intentie die jij hebt uit te drukken, en de pure intentie van de ander te horen. Dit leidt tot meer verbinding, rust, helderheid, en de ruimte om oplossingen te vinden die anders niet gevonden worden.

Geweldloze Communicatie is het gedachtegoed van Marshall Rosenberg (zie cnvc.org), en is interessant voor jou als wilt leren:

 • zelf-empathie ontwikkelen op een effectieve manier
 • balans en rust in je hoofd krijgen
 • conflicten en frustrerende situaties begrijpen en veranderen
 • niet invullen voor een ander, of ongemerkt de verantwoordelijkheid verplaatsen
 • helder te verwoorden wat er in jezelf speelt
 • iemand anders beter begrijpen
 • met empathie kijken naar mensen bij wie je boosheid ervaart
 • voor jezelf opkomen zonder jezelf te verliezen
 • liefdevol naar jezelf zijn zonder zelf-kritiek
 • glasheldere ondubbelzinnige inzichten over oa. verantwoordelijkheid en moeten
De rust in de onderzoekende houding van Niels en de tijd die hij nam voor alles wat wij vroegen of waar we hulp bij nodig hadden, zijn compassie voor als iets niet helemaal volgens de GC ging, zorgde voor een open houding van ieder en dat gaf een groot gevoel van veiligheid en verbondenheid.
geanonimiseerd
Communicatie training kan bijvoorbeeld van belang zijn in je relatie, als docent of leidinggevende, in vergadersituaties op werk, als je moeite hebt om liefdevol naar jezelf te kijken, of als ouder. Het knelpunt zit vaak in de communicatie, en niet zo zeer de intentie achter wat iemand doet of zegt. Omdat de achterliggende intentie van geweldloze communicatie het verbinden met de ander is, wordt "Verbindende Communicatie" als een andere benaming ook gebruikt.

Ik voelde me zeer comfortabel en verbonden, door de open en uitnodigende houding van Niels. Dit was ook het groepsgevoel dat aan het einde zo geuit werd.
geanonimiseerd

Geweldloze communicatie is een grote verzameling van rijke inzichten die je daadwerkelijk een stap verder helpen zonder tegeltjeswijsheden, bijvoorbeeld over verantwoordelijkheid en moeten. Het kan je wereldbeeld behoorlijk kantelen en op lange termijn rust geven in specifieke situaties zoals: omgaan met veel zelfkritiek, snel aangevallen voelen, jezelf kwijtraken in situaties, niet weten wat je wil, of oordeelloos feedback ontvangen en kunnen geven.

Welke Verbindende Communicatie training?

Ons aanbod in verbindende communicatie trainingen (naar geweldloze communicatie trainingen) bestaat uit deze groepslessen (particulier en zakelijk):

 1. Verbindende Communicatie Introductie
 2. Verbindende Communicatie Vervolg
 3. Verbindende Communicatie Verdieping
 4. Verbindende Communicatie Jaartraining

Daarnaast bieden we zakelijk in-house de training Effectief Communiceren op de werkvloer.

We bieden ook op locatie Mediation: Verbindende Communicatie bij een geschil.