Verbindende Communicatie

Geweldloze communicatie -of: verbindende communicatie- is communiceren om met elkaar in verbinding te komen en in verbinding te blijven. "Geweldloos" betekent hier dat je jezelf of de ander niet geweld aan doet door te communiceren vanuit bijvoorbeeld schuld en schaamte, belonen en straffen, of "moeten". De trainingen geweldloze communicatie leren je de pure intentie die jij hebt uit te drukken, en de pure intentie van de ander te horen. Dit leidt tot meer verbinding, rust, helderheid, en de ruimte om oplossingen te vinden die anders niet gevonden worden.

Geweldloze Communicatie is het gedachtegoed van Marshall Rosenberg (zie cnvc.org), en is interessant voor jou als wilt leren:

  • helder te verwoorden wat er in jezelf speelt
  • conflicten en frustrerende situaties te veranderen
  • werkelijk verbinding maken met een ander
  • iemand anders beter begrijpen
  • voor jezelf opkomen zonder jezelf te verliezen
  • liefdevol naar jezelf zijn
Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn in je relatie, als docent of leidinggevende, in vergadersituaties op werk, als je moeite hebt om liefdevol naar jezelf te kijken, of als ouder. Het knelpunt zit vaak in de communicatie, en niet zo zeer de intentie achter wat iemand doet of zegt. Omdat de achterliggende intentie is om te verbinden met de ander, is "Verbindende Communicatie" een andere benaming die ook veel gebruikt wordt.

Geweldloze communicatie is een grote verzameling van rijke inzichten, die inzicht geven in specifieke situaties zoals: oordeelloos feedback geven, zelf-empathie, schaamte en schuld, verantwoordelijkheid nemen of afschuiven, niets "moeten", het verschil tussen inleven in een ander en reageren vanuit je eigen ego, en nog veel meer.

Welke cursussen Verbindende Communicatie?

Ons aanbod in verbindende communicatie (naar geweldloze communicatie) wordt binnenkort uitgebreid. Voor nu bieden we een Verbindende Communicatie Introductie .

EN NL

Ook interessant: