Strohplatz

Agenda
Introductie

Vervolg Verdieping

Verbindende Communicatie Vervolg

In deze 2-daagse Verbindende Communcatie vervolg staat authentiek en oprecht contact maken met de ander centraal. We gaan oefeningen doen om in te leven in de ander, ook als het gaat om moeilijke berichten of boosheid ontvangen. Empathisch luisteren is sleutelbegrip binnen elke verbinding tussen twee of meer mensen, en daarom is het dan ook een naadloze vervolgstap na de introductie verbindende communicatie, die verzocht wordt eerst te volgen (of een vergelijkbare training).

Naast dit alles gaan we ook beginselen van zelf-empathie behandelen, zodat duidelijk wordt hoe geweldloze communicatie een totaal ander beeld geeft op het gebied van conflicten en boosheid en bij het ontvangen van een lastige boodschappen zoals negatieve feedback of een nee. Je leert concrete handvatten om in deze situaties zodanig te kunnen reageren dat de verbinding toch in stand blijft, ook al lijkt het dat je wordt aangevallen of bekritiseerd, en dat de keuze`s om te reageren misschien klein zijn.

Geweldloze communicatie op het dak

Geweldloze communicatie op het dak

Wat leer ik?

Je leert in deze twee dagen de basis van:

In dit weekend gaan we na een korte herhaling van het model, inzoomen op lastige boodschappen en wat daar achter zit. Het zou kunnen dat je schrikt van hoe hoe niet verbindend gebruikelijke communicatie binennkomt. We gaan oefenen met tijd inbouwen ("geduld") en oefenen lastige boodschappen empathisch ontvangen. De tweede dag gaan we een enorme verdiepingsslag maken in empathisch luisteren door een stappenplan te ervarten waardoor echt verbinding door empathie en verbinding ontstaat. Oefenen staat centraal, zodat je het verschil zelf kunt ervaren. Het programma is zeer flexibel en wordt aangepast als de leerbehoefte van de groep anders is.

Wie geeft de geweldloze communicatie trainingen?

Niels Gorisse

Niels Gorisse

Niels Gorisse is begin 2013 onder de indruk geraakt van geweldloze communicatie, en heeft sindsdien de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Na jaren voorbereiding heeft Niels het certificeringsproces doorlopen en is hij door de internationale organisatie CNVC aangedragen om internationaal gecertificeerd trainer te mogen zijn.

Ik heb Niels als invoelend ervaren, vooral ook als authentiek en integer door het zichtbaar en hoorbaar zoeken naar de juiste en zorgvuldige formulering.

geanonimiseerd

Waar en wanneer?

Deze cursus is Nederlandstalig. Vanaf 09:30 zijn de deuren geopend, en een lesdag is ongeveer tussen 10:00-13:00 en 13:45-17:00. De cursus is inclusief onbeperkt koffie/thee; in de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. U krijgt bij de cursus een bedrukte multomap met alle lesmateriaal plus een feedbackformulier.

Maximaal 16 deelnemers kunnen zich inschrijven. Bij vragen vooraf, mail gerust naar verzoek apenstaartje verbindendecommunicatie.com.

De locatie is STEK Breda in het schattige "Houwtje Touwtje Strogebouwtje" helemaal achterin STEK te Veilingkade 9A, Breda. Als je het terrein binnenkomt door de hekken, loop dan kaars-recht door naar helemaal achterin; na 100 meter zie je een rond gebouw gemaakt van leem en stro en houten balken - daar is het. Gratis parkeren aan de kade, circa 10 minuten lopen vanaf treinstation Breda. Je kunt bij het restaurantje aan het begin van het terrein warm eten en lunchen.

Kies hieronder de gewenste cursusdatum voor reserveren en online betalen.

Als de datum aan te klikken is, is er nog plek, anders is deze helaas volgeboekt. De prijs is BTW vrij omdat we CRKBO gecertificeerd zijn (zie details in de algemene voorwaarden) en uw reservering staat vast door hieronder online te betalen.